Kaanaa 11.8.2018

Tulokset sivulla alhaalla…

Sport-luokan voittajan kertomus kisan kulusta:

#73 Low Budget Racing

Tämän kauden teemana näyttää olevan kuskin etsiminen viimehetkellä mukaan reissuun. Ilkka Kaskinen hyppäsi remmiin mukaan lyhyellä varoitusajalla ja pääsi ajamaan ensimmäistä kertaa kisapelillä vasta Kaanaan harjoituksissa.

Perttu aloitti kilpailun ja vakiinnutti paikan 3:na.1h 45min. ajon jälkeen oli vuorossa tankkaus ja kuskin vaihto.
Jani lähti seuraavana 1h 30min urakkaansa ja piti sijoituksen samana.
Tomi rimpuili radalla noin tunnin verran ja sai pidettyä tiimin edelleen 3:na.
Ilkka lähti ajamaan loput noin 1h 45min, jossa riittikin jännitettävää kisan loppu minuuteille saakka.

Kärjessä ajanut Tampereen Kone-Pyörä Racing Team kärsi ilmeisesti konerikon viimeisellä tunnilla jolloin johtoon nousi Bike Parts- Kopikkomäki Racing. Heidän epäonnekseen eturengas tyhjeni, kun kilpailua oli jäljellä enää n.20 min. 5 kierroksen etumatka jonka olivat saaneet tehtyä, suli renkaan vaihdon yhteydessä ja Ile kaasutteli maaliin reilun kierroksen erolla kakkoseen.

Eli kaiken kaikkiaan loistava kilpailu meille ja Mc Eino kerhon joukkueille, jotka näin ottivat sijat 1 ja 2!

Kiitoksia järjestjille, kilpakumppaneille, yhteistyötahoille ja tietenkin mahtaville kotijoukoille!

———————————————————————————————————————————————————

Proto-luokan voittajan kertomus kisan kulusta:

#24 Los Monos Locos Motorsport

Kahdessa aikaisemmassa kisassa kärsimme vaihdelaatikko ongelmista. Tällä kertaa kisavalmistelut jäivät
viimetippaan ja torstai-perjantai yönä luottomekaanikkomme Petri Valkama sai moottorin kasaan ja suoritettua 100m
testiajon. Moottori vaikutti hyvältä, joten sen isompia testejä ei ollut aikaa suorittaa. Ennen kilpailua huomasimme
vielä vesipumpun tiivisteen vuotavan, joten se vaihdettiin nopeasti ennen kisaa.

Ensimmäisen 1h 30minuutin ajovuoron suoritti Jukka Sundvall, joka näytti kanssakilpailijoille selvät
sävelet nopeuteen ja nappasi ajovuorollaan kärkipaikan Proto -luokassa.

Toisena ajovuorossa oli Jussi ’Vasuri’ Salonen 1h 30minuutin suorituksella. Hänen kurvailut osui nappiin ilman ongelmia ja
saimme pidettyä sijoituksen samana. Jussin aapuessa varikolle hän kehui radan maasta taivaisiin (kiitos järjestäjät!).

Kolmantena puikkoihin hyppäsi Olli-Pekka Poutala. Juuri ennen 1h 30minuutin ajovuoron loppua tapahtui hyppyrillä
ohitustilanteessa pieni ajovirhe ja kaatuminen (illalla ei meinannut olut-tuoppi nousta, mutta ei suurempaa loukkaantumista).
Ketjuohjain väähtyi ja mopo piti taluttaa huoltoon. Kuitenkin hänen tasaisen vauhdin ansiosta saimme pidettyä
#8 ja #112 tiimit takana ja säilytimme kärkisijan.

Nopean korjauksen jälkeen ajovuoroon ankkuriksi tuli Petri Valkama. Noin 4 kierroksen jälkeen takajarru
”hirttikiinni” ja hän sain mopon nilkutettua ajamalla huoltoon. Nopean korjauksen jälkeen #24 oli takaisin radalla.
Tässä tilanteessa olimme vielä todella niukasti Proto -luokan johdossa ja saimme pidettyä johtoaseman ruutulipulle asti, vaikka #112 yritti kovasti hiillostaa takana.